torsdag 18 augusti 2011

new york, dag 1.

eller egentligen två. fast i tisdags när jag hade landat, köat mig igenom tullen, svarat på vad jag jobabde med, varför min kille skulle komma en dag efter mig, hur länge jag skulle stanna i usa och om jag möjligen var terrorist, tagit en taxi till lower east och fått nyckeln till lägenheten vi ska bo i de första dagarna var jag så trött att allt jag gjorde var att äta en och en halv pizzaslice och sova. så hur som, igår får bli dag 1.

vaknade runt sju av att mats äntligen var framme i new york! vi firade med frukost på clinton st bakery. kanske åt vi de godaste blåbärspannkakorna någonsin! sen traskade vi hela vägen upp till central park med en öl-mellanlandning i närheten av times square. jag ville se skyskrapor och fick det.
sen hängde vi runt i central park och jag fick klappa en häst! ni vet en sån superfin häst med vagn som carrie och big åker med när big ska lämna new york och miranda ska ha barn?
när vi fick nog av park och barn och ekorrar så traskade runt på upper east en stund för att hitta tunnelbana hem.

kvällen spenderade vi på ett kubanskt ställe precis runt hörnet där vi bor. där fick man äta den godaste majsen någonsin och sen tacos! jag som älskar tacos!
kvällen avslutade vi på hemlig bar i en källare där man fick dricka drinkar i tekoppar (popkompis! du skulle älska). plus att jag skrev ett filmmanus, men mer om det en annan gång.


2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. älskar! man kan alltid lura i min alkohol, bara den förpackas tillräckligt snyggt.

    SvaraRadera